Batterij gebruik en levensduur

Koud weer en batterijen

In Nederland en België hebben we in de winter soms sneeuw en extreme kou, de prestaties van de accu in een camera hebben hieronder te lijden. We leggen hieronder uit wat er gebeurt en wat u het beste kunt doen.

Levensduur en koud weer

Extreem koud weer heeft een negatief effect op lithium-ion batterijen zoals in camera’s van Eufy, Ring, Reolink, en 4GCamera. Als de temperatuur daalt wordt het moeilijker voor deze batterijen om hun lading vast te houden en als het maar koud genoeg is dan zullen ze stoppen met werken. Als gevolg hiervan, met bepaalde temperaturen, zullen de batterijen van uw camera sneller leeglopen en vaker opgeladen moten worden.

Een andere belangrijke factor bij zonnepaneel camera’s is dat bij temperaturen onder het vriespunt de batterij geen lading meer kan accepteren van het zonnepaneel en dus sneller leeg zal lopen.

Belangrijke temperaturen

De volgende temperaturen zijn belangrijk om in de gaten te houden in relatie tot uw camera.

  • 3°C: De batterij kan zijn lading minder efficient vasthouden waardoor er vaker zal moeten worden opgeladen.
  • 0°C: De batterij kan mogelijk niet meer worden bijgeladen door het zonnepaneel, ook bekabelde aansluiting kan de batterij mogelijk niet meer opladen.
  • -10°C: De batterij stopt mogelijk helemaal met werken totdat deze weer is opgewarmd.

Wat te doen als het gaat vriezen.

  • Haal uw camera binnen als het gaat vriezen en laad de batterij op door middel van een USB lader. Li-ion batterijen gaan langer mee als u ze niet met een snellader oplaad maar een normale 1-2 Ampere lader. Hierdoor kan de camera en de batterij opwarmen gedurende het opladen.
  • Zorg dat de batterij is opgeladen tot 100%. Als u de batterij oplaad zorg dat deze helemaal vol is voordat u de camera weer in de kou ophangt zodat deze het langst mee gaat.
  • Houd de temperatuur en het batterij percentage in de gaten, zodra de temperatuur bovengenoemde temperaturen bereikt kunt u de betreffende problemen ervaren.

Ik heb geprobeerd mijn batterij op te laden op een hele warme of koude dag maar hij laad niet op, wat is er aan de hand?

Als de batterij te warm of te koud is zorgt de on-board software dat er niet meer opgeladen wordt om schade aan de batterij en camera te voorkomen. Breng de camera naar binnen en laat het opwarmen tot kamertemperatuur voordat je de batterij weer volledig op gaat laden.

Winkelwagen
Scroll naar boven
× Vragen?