Veelgestelde vragen

Hoeveel data verbruikt een 4G Camera?

Dat is afhankelijk van het gebruik uiteraard, wij hebben hier een rekenvoorbeeld staan.

Wat is het verschil met een Bascom camera systeem?

Bascom is niet echt draadloos maar verstuurt het signaal over de stroomkabel via het stopcontact, ook wel bekend als DLan. Voorwaarden hiervoor zijn relatief nieuwe bekabeling en een beperking van een paar honderd meter. Onze 4G Camera’s werken op een simkaart en zijn dus bereikbaar over kilometers, in principe geen beperking.

Ik heb een simkaart gekocht bij 4GCamera.nl, hoe werkt dit?

Wanneer u bij ons een simkaart heeft aangeschaft staat daar al data op en kunt u deze online registreren op prepaid.capestone.com met een email adres en het ICCID nummer op het pasje van de simkaart (linksonder op het pasje), hier kunt u opwaarderen en automatisch instellen, uw data blijft 365 dagen geldig!

Simkaart in het buitenland?

Voor Belgische klanten adviseren wij een simkaart van Base/Orange aan te schaffen. Voor uw vakantiehuis in Frankrijk adviseren wij een Vodafone simkaart aan te schaffen.

Wat is een 4G camera?

Een 4G Camera is een camera met een interne MiFi router die via een simkaart verbinding maakt met het netwerk, op die manier heb je in theorie altijd toegang tot de 4G camera waar ook ter wereld je bent. Deze 4G camera maakt dus geen gebruik van WiFi, jouw telefoon mag wel gebruik maken van WiFi dat maakt voor het gebruik van de camera niet uit.

Hoe werkt een 4G camera?

Een 4G camera maakt verbinding met het internet via een (meegeleverde) simkaart. Deze 4G camera staat dus net als je telefoon de hele dag standby en gebruikt alleen data wanneer je een beeld opvraagt bij de 4G camera via de app op je telefoon of tablet.

Gebruikt mijn 4G Camera ook data als ik niet kijk?

Nee, onze 4G Camera’s verbruiken alleen data als je naar het beeld kijkt. Downloaden van video’s op afstand kost ook data, als je in de buurt ben van de camera kun je inloggen op het lokale WiFi netwerk om deze “gratis” te downloaden.

Hoeveel data verbruikt een 4G camera?

Onze standaard 4G camera’s verbruiken bij 30 keer per dag ~10 seconden kijken ca 1 GB per maand. Je kunt de kwaliteit van de camera bijstellen naar boven en beneden, maar de standaard 2 megapixel 4G camera is een mooie balans tussen beeldkwaliteit en dataverbruik.

Kan ik ook meerdere 4G camera’s instellen?

Neem hiervoor even contact met ons op, wij bieden wellicht een goedkopere oplossing voor deze vraag met de 4G Router.

Kan ik een andere simkaart in mijn 4G camera doen?

Het is geen enkel probleem om een andere simkaart in de 4G camera te plaatsen. De gratis meegeleverde simkaart werkt in Nederland. Let op normale simkaarten van de Belgische providers Proximus en Telenet worden niet ondersteund.

Mijn camera komt niet online?

Controleer als eerste of de stekker erin zit en de camera stroom heeft. Controleer dan of er datategoed op de simkaart staat, dit verklaart in de meeste gevallen het probleem. Er zit een blauw led lampje op de GPS module, brandt deze continue dan is de camera niet online, knippert deze dan is de camera online.

Kan ik met meerdere mensen tegelijk kijken op de 4G camera?

Geen probleem, het aantal personen dat de camera kan toevoegen op de telefoon / tablet is niet gelimiteerd. Het aantal mensen dat tegelijk kan kijken is 3.

Wat voor merk is de camera?

De camera’s worden al ruim twee jaar verkocht via Bol.com en TopFit HorseShop, zie ook de recensies daar. Wij importeren de 4G camera’s tegenwoordig zelf, ze zijn opgebouwd met een Sony chipset. Volledige support, indien nodig wordt de firmware geupdate en de App wordt continue doorontwikkeld.

Er is iets stuk, heb in garantie?

De standaard garantie is ook hier van toepassing, u zult echter merken dat wij een stapje verder gaan in het helpen van de klanten. Zie ook retourbeleid.

Installeren jullie de 4G camera’s ook?

Wij installeren de 4G camera’s met een simkaart, in theorie hoeft u alleen de App maar te downloaden en u kunt aan de slag. Komt u er niet uit neem dan gerust even contact op.

Wanneer wordt de camera verzonden?

Als u voor 17 uur besteld wordt de camera dezelfde dag nog verzonden (uitgezonderd zondag), we maken gebruik van PostNL dus in principe heeft u de camera dan de volgende dag in huis (uitgezonderd zaterdag, dan zal het pakket maandag worden afgeleverd). Track en trace informatie komt beschikbaar na de bestelling.

Kan ik de camera ook ophalen?

Jazeker u kunt alle camera’s testen, betalen (contant of pin) en afhalen in onze winkel, wij helpen uiteraard met de installatie op uw telefoon of tablet. Bel of mail even voor een afspraak. Laagerfseweg 81 te Woudenberg.

Wat is Humanoid detection?

Bij de 5MP camera’s met persoonsdetectie (Humanoid detection, AI detectie) kunnen de cameras onderscheid maken tussen willekeurige beweging en de beweging van een mens (humanoid). Door Smart humanoid recognition aan te zetten kunt u alleen meldingen ontvangen wanneer er een persoon in beeld komt. Let hierbij op dat u de gewone bewegingsdetectie uitschakelt.

Winkelwagen
Scroll naar boven
× Vragen?